Impulsionaţi de reuşita celor trei rutieri din etapa precedentă, Matthew Lloyd (Omega Pharma-Lotto) şi Rubens Bertogliati (Androni Giocattoli-Diquigiovanni) au ieşit din pluton la kilometrul 45 şi s-au menţinut în frunte până la final, fiind răsplătiţi cu primele locuri pe podium în ordinea enumerată. Spre deosebire de evadaţii din ziua anterioară, îndrăzneţii acestei etape s-au putut bucura în voie de victorie. Matthew Lloyd îşi va ataca companionul de evadare pe căţărarea de categoria a 3-a – Bedizzano, plasată cu 11 kilometri înainte de finish, ajungând la Marina di Carrara cu mai bine de un minut înaintea lui Bertogliati. Suedezul va avea totuşi forţa de a se menţine în faţa, ajungând la finish cu nouă secunde avans faţă de un plton condus de Danilo Hondo (Lampre-Farnese Vino), cel care va urca pe a treia treaptă a podiumului. Clasamnetul general a rămas neschimbat în partea sa superioară, cu aceeaşi Vincenzo Nibali, Ivan Basso şi Valerio Agnoli, rutieri ai echipei Liquigas-Doimo pe primele trei locuri.

Etapa a fost dedicată de data acesta lui Jacques Anquetil, cel care acum 50 de ani câştiga la Carrara o manşă de contratimp, an în care a devenit primul francez victorios în Turul Italiei. De la kilometrul 45, din cei 172 ai curse programate între Fidenza şi Marina di Carrara, Lloyd şi Bertogliati au început o cursă de contratimp în doi, traversând în această formaţie cele 3 căţărări ale etapei – Passo del Bratello, Spolverina şi Bedizzano. De-altfel Lloyd va trece primul peste cele 3 vârfuri preluând şefia clasamentului pe puncte de la rutierul echipei Milram, Paul Voss.

Kilometrul 180 s-a dovedit a fi nefast pentru Paolo Tiralongo (Astana) şi Guillaume Bonnafond, căpitanul celor de la AG2R, ambii implicaţi intr-o căzătură şi fiind nevoiţi să abandoneze. Pe a doua căţărare a etapei – Spolverina, Caye Sarmiento Tunarrosa (Acqua & Sapone), Johann Tschopp (BBox Bouygues Telecom), Matteo Bono (Lampre-Farnese Vini), Evgeni Petrov şi Serguei Klimov (Team Katusha) se vor aventura în urmărirea celor doi evadaţi. Dar pe rând vor fi înghiţiţi de pluton, primii Bono şi Klimov, apoi şi ceilalţi trei. În faţă Lloyd va ataca pe ultima căţărare, obţinând cea mai importantă victorie a carierei sale, care mai număra trei etape câştigate în cursa australiană Herald Sun Tour, Turul Wellington la general (2005) şi titlu naţional al Australiei (2008).

Clasament general după etapa a 6-a
1     Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo              18h55’38”      
2     Ivan Basso (Ita) Liquigas-Doimo                       +13″     
3     Valerio Agnoli (Ita) Liquigas-Doimo                   +20″     
4     Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana                 +33″     
5     Vladimir Karpets (Rus) Team Katusha              +39″

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.