Sezonul internaţional al Cupelor Mondiale de downhill încep anul acesta la Maribor, Slovenia, în week-end-ul 15-16 mai. În aceeaşi locaţie a avut loc şi a doua cupă de four cross, după cea din 30 aprilie din Houffalize, Belgia, unde Jared Graves (Yeti Fox Shox), campionul mondial din 2009 a învins la masculin şi cehoaica Jana Horakova a câştigat prima sa victorie într-o cupă mondială.

Horakova va reuşi să se menţină în fruntea seriei de cupă mondială, deşi va rata ultima rundă şi va încheia a şasea la Maribor. Profind de căzătura favoritelor Anneke Beerten (Suspension Center) şi Caroline Buchanan (Commencal), Fionn Griffiths (Norco World Team) se impune în această rundă de Cupă Mondială. Englezoaica va încheia pe locul doi cele două curse în care a concurat, îndeajuns pentru a ajunge în finală, împreună cu australianca Sarsha Huntington. Griffiths şi Buchanan se vor ciocni la începutul traseului, dar doar australianaca va cadea antrenând-o şi Beerten în căzătură. Astfel Griffiths va avea cale liberă către victorie.

Terenului alunecos, datorat ploii torenţiale care s-a abatut asupra oraşului sloven, dar care a adăugat un plus de savoare competiţiei, se pare că a dat bătăi de cap favoritului probei masculine, campionul mondial Jared Graves (Yeti Fox Shox). Australianul a fost învins de cehul Michal Marosi (RSP 4 Cross). După ce numeroşi ciclişti au fost scoşi din cursă, Graves a rămas în cursă cu trei adversari de la aceeaşi echipă RSP 4 Cross Racing – Michal Marosi, Joost Wichman şi Tomas Slavik. O căzătură a lui Slavik, l-a obligat să ezite la o schimbare de direcţie, iar Marosi a profitat câştigând.

3 COMMENTS

  1. O mica corectura… Maribor e in Slovenia, nu Slovacia, deci, e oras sloven nu slovac. In rest, e un articol frumos ce mi-a facut placere sa-l citesc.

  2. În introducere am scris clar ca este în Slovenia, l-am şi vizitat, ruşine să-mi fie 😀 Corectat 😉

  3. A fost o gresala facuta in graba si nu din nestiinta sunt sigur. Ma gandeam ca va trece pe la moderator comentariul meu, ce va face corectura si nu va afisa comentariul.
    Am stat si eu cateva luni in Maribor si chiar am fost spectator la etapa din 2008. Un deliciu pentru toate simturile.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.