Purtat către linia de sosire de locotenentul său Mark Renshaw, britanicul Mark Cavendish (HTC-Columbia) a câştigat etapa care a deschis ediţia a 5-a a Turului Californiei. Juan Jose Haedo (Saxo Bank) şi norvegianul Alexander Kristoff de la BMC vor ocupa celelalte două locuri pe podium, Kristoff îmbrăcând primul tricou de cel mai bun tânăr. Tom Boonen (Quick Step) a fost unul din ghinioniştii zilei. Belgianul nu numai că a făcut pană chiar după start, în ultimul kilometru a suferit o căzătură fiind scos din lupta pentru victoria de etapă.

Turul s-a bucurat de o deschidere pe o vreme însorită, spre deosebire anii anteriori când competiţia avea loc în luna februarie. Cei 128 de rutieri aliniaţi la start aveau în faţă 167,8 km de parcurs între Nevada City şi capitala statului gazdă, Sacramento. Evadarea care va anima etapa se va forma abia pe o căţărare nerepertoriată, Rattlesnake Road, când patru rutieri de vor depărta de pluton. Alţi trei ciclişti vor pleca în urmărirea celor patru fugari, dar nu au reuşit să îi ajungă. Cu o echipă HTC-Columbia la pândă evadaţii nu vor lua un avans mai mare de 5’50”, fiind chiar ajunşi pe finalul etapei.

Saxo Bank cu Jens Voigt şi Fabian Cancellara vor încerca să-l lanseze pe Haedo, dar nu vor putea să concureze cu experienţa echipei lui Cavendish, care va trece linia de sosire după 4h04’46”.

Clasament general după etapa 1
1 Mark Cavendish (GBr) Team HTC-Columbia                4h04’46”
2 Juan Jose Haedo (Arg) Team Saxo Bank                          +0″
3 Alexander Kristoff (Nor) BMC Racing Team                      +0″
4 Robert Hunter (RSA) Garmin-Transitions                         +0″
5 Jonathan Cantwell (Aus) Fly V Australia                           +0″

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.