Se pare că 17 aprilie 2010 a fost ziua australienilor. Dacă în Giro se impunea Matthew Goss (HTC-Columbia), pe continentul american Brett Lancaster (Cervelo Test Team) câştiga a doua etapă în California, preluând şi tricoul de lider. Este prima victorie a australianului după cea de acum doi ani din prologul Turului Germaniei. Lancaster i-a întrecut pe Lars Boom (Rabobank) şi Rory Sutherland (UnitedHealthcare-Maxxis).

În ciuda ploii intermitente şi a vântului puternic, la kilometrul 27, puţin după primul sprint, un grup de 5 rutieri s-a distanţat. Karl Menzies (Unitedhealthcare-Maxxis), Jay Robert Thomson (Fly V Australia), Michael Friedman (Jelly Belly-Kenda), Andrew Randell (SpiderTech-Planet Energy) şi Thomas Rabou (Team Type 1) au luat un avans maxim de 6’40”, un avans ce a scăzut treptat în a doua parte a traseului, care din plat a devenit valonat. Cu echipele HTC-Columbia şi Radioshack la trenă, evadaţii au fost prinşi, ultimii ajunşi fiind Rabou şi Menzies pe coborârea de pe Trinity Road.

Dintr-un minipluton fruntaş de 25 rutieri Lancaster a trecut primul linia de sosire, luând şi cele 10 secunde de bonificaţie şi urcând pe primul loc la general. Favoriţii Levi Leipheimer (Radioshack), Michael Rogers (HTC-Columbia), Andy Schleck (Saxo Bank), David Zabriskie şi Tom Danielson (Garmin-Transitions) au încheiat etapa cu grupul fruntaş, în timp ce echipa Radioshack are cei mai mulţi rutieri în the top 25, cu Brajkovic, Leipheimer, Armstrong, Rubiera şi Horner într-un interval de 10 secunde.

Clasament general după etapa 2
>1 Brett Lancaster (Aus) Cervelo Test Team                            8h43’24”
2 Peter Sagan (Svk) Liquigas-Doimo                                              +4″
3 Karl Menzies (Aus) Unitedhealthcare Presented by Maxxis          +4″
4 Lars Boom (Ned) Rabobank Cycling Team                                  +6″
5 Thomas Rabou (Ned) Team Type 1                                            +6″

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.