În dezordinea creată în ultimul kilometru de atacul suedezului Rubens Bertogliati (Androni Giocatoli), australianul Matthew Goss (HTC-Columbia) i-a întrecut pe ultimii 200 de metri pe Filippo Pozzato (Katusha) şi Tyler Farrar (Garmin-Transitions) obţinând victoria la finalul etapei a 9-a a Turului Italiei. Alexandre Vinokourov (Astana), Cadel Evans (BMC), Ivan Basso şi coechipierul său de la Liquigas, Vincenzo Nibali, toţi s-au aflat în mod surprinzător în fruntea cursei printre spinteri, ordinea în clasamentul general rămânând astfel neschimbată.

Etapa de tranziţie, desfăşurată între Frosinone şi Cava de’ Tirreni a purtat cei 183 de rutieri rămaşi în cursă în apropiera coastei vestice a Italiei, cea a Mării Tireniene. Giampaolo Cheula (Footon-Servetto), Tom Stamsnijder (Rabobank), Michael Barry (Sky) şi Mikhail Ignatiev (Katusha) vor rula liniştiţi doar pân ă cu 30 km înainte de final, când HTC-Columbia a început munca la trenă pentru a-l adduce pe Greipel în faţă, Ignatiev fiind ultimul ajuns. Chiar dacă sprinterul principal al celor de la Columbia nu a trecut primul linia de sosire, un al rutier al echipei americane i-a învins pe Pozzato şi Farrar.

Clasament general după etapa 9
1 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana                       33h09’43”
2 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team                     +1’12”
3 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo                         +1’33”
4 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Doimo                               +1’51”
5 Marco Pinotti (Ita) Team HTC – Columbia                 +2’17”

1 COMMENT

  1. Prefereatul meu din ciclism, Alexandre Vinokourov chiar daca m-a dezamagit odata in 2007 in Turul Frantei cand l-au prins in pirinei cu 2 tipuri de globule rosii in sange dar acum ca a revenit tot pe el mizez in continuare si spar sa nu ma dezamageasca din nou.
    Merita sa castige un tur mare ca cel al Italiei, dupa parerea mea cel mai important din lume, el pana acum a castigat ca singur mare tur ciclist major, Turul Spaniei in 2006 iar in 2007 cand lumea se astepta sa triumfe in Franta, a dezamagit.
    Forza Giro d’Italia !

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.