Tyler Farrar (Garmin-Transitions) a avut ocazia să îşi întreacă adversarii la capătul celor 230 kilometri ai etapei a 10-a a Turului Italiei, care a purtat rutierii între Avellino şi Bitonto, pe un traseu vest-est, de pe coasta tireniană pe cea adriatică. Americanul i-a întrecut pe Fabio Sabatini (Liquigas-Doimo), veteranul de la Katusha, Robbie McEwen şi pe Robert Förster de la Milram. Este a doua victorie de etapă a lui Farar în acest tur, cu care sprinterul îşi consolidează şefia în clasamentul pe puncte.

Aflaţi în plutonul fruntaş Alexandre Vinokourov (Astana), Cadel Evans (BMC Racing Team) şi italienii de la Liquigas-Doimo, Vincenzo Nibali şi Ivan Basso se menţin pe primele poziţii la general. Rutierii care au animat etapa începând cu kilometrul 8 au fost Hubert Dupont (Ag2R-La Mondiale), Dario Cataldo (Quick Step) şi Charly Wegelius (Omega Pharma-Lotto), cei trei ajungând la un avans maxim de nu mai puţin de şapte minute.

Cu toate că spre deosebire de zilele precedente etapa s-a bucurat de o vreme însorită, la 43 şi 16,7 kilometri de finish au avut loc căzături ce au implicat nume ca Anthony Ravard (AG2R-La Mondiale), Ignatas Konovalovas (Cervelo TestTeam) şi Sebastian Lang (Omega Pharma-Lotto), respectiv Francesco Reda (Quick Step) şi Greg Henderson (Team Sky).

Sub impulsul celor de Sky şi HTC-Columbia plutonul a rulat într-un ritm alert, aventura trioului din faţă încheindu-se şi Farar a jucat cartea norocoasă, trecând primul linia de sosire după 5 ore 49 minute şi 14 secunde petrecute în şaua bicicletei.

Clasament general după etapa a 10-a
1 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana              38h59’00”
2 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team            +1’12”
3 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo               +1’33”
4 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Doimo                      +1’51”
5 Marco Pinotti (Ita) Team HTC – Columbia       +2’17”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.