Etapa a patra a Turului Californiei nu părea o zi pentru sprinteri. Şi totuşi Francesco Chicchi a trecut primul linia de sosire, rutierul de la Liquigas învingându-i la Modesto pe JJ Haedo (Saxo Bank) şi Mark Cavendish (HTC-Columbia). David Zabriskie (Garmin-Transitions) a terminat manşa în plutonul fruntaş, în ciuda traseului alunecos din ultimele curbe, menţinându-şi tricoul de lider. Şi celelalte clasamente rămân neschimbate, cu excepţia celui al căţărătorilor, unde Thomas Rabou (Team Type 1) îi predă prima poziţie lui Ryan Anderson (Kelly Benefit Strategies).

Spre deosebire de primele trei zile când în evadări am văzut doar rutieri ai unor echipe locale, în etapa de 185,5 km dintre San Jose şi Modesto, Rabobank şi Quick Step şi-au trimis doi oameni, Lars Boom, respectiv Jurgen Van de Walle. Cei doi au fost însoţiţi de Rob Britton (Bissell), Jeremy Powers (Jelly Belly), Scott Stewart şi Davide Frattini (ambii de la Team Type 1) şi Ryan Anderson (Kelly Benefit Strategies). Dintre aceştia Frattini şi Stewart nu vor reuşi să tină ritmul pe căţărarea de 5,9 km de la Sierra Road, ceilalşi şase luând un avans de patru minute până în vârf.

Cu Boom ameninţând tricoul de lider al lui Zabriskie, Cervélo se va implica la trenă alături de Liquigas, care spera la o victorie a lui Chicchi. Boom va mai încerca două atacuri, dar va fi reintegrat în pluton cu 8 kilometri înainte de final, sprintul final revenind italianului Francesco Chicchi.

Clasament general dupa etapa a 4-a
1 David Zabriskie (USA) Garmin-Transitions                              18h04’35”
2 Michael Rogers (Aus) Team HTC-Columbia                                    +4″
3 Levi Leipheimer (USA) Team Radioshack                                       +6″
4 Peter Sagan (Svk) Liquigas-Doimo                                                 +21″
5 Marc De Maar (Ned) Unitedhealthcare Presented by Maxxis          +24″

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.