Prima victorie italiană a ediţiei din acest an a Turului Italiei, a venit abia astăzi, în etapa a 12-a, dintre Città Sant’Angelo şi Porto Recanti, când după 206 km, câştigător a fost Filippo Pozzato (Katusha). Astfel, Filippo Pozzato a sprintat dintr-un grup de 10 ciclişti care au reuşit să reziste din evadarea de 12 iniţiată cu aproximativ 15 km înainte de final.

Podiumul etapei a fost completat de 2 rutieri francezi: Thomas Voeckler (Bouygues Telecom) care şi-a adjudecat poziţia a doua şi Jerome Pineau (Quick Step) ocupând poziţia a treia. Din grupul de 12 rutieri au mai făcut parte Alexandre Vinokourov (Astana), Ivan Basso (Liquigas), Vincenzo Nibali (Liquigas), Damiano Cunego (Lampre), Marco Pinotti (HTC-Columbia), Michele Scarponi (Androni Giocattoli) şi Stefano Garzelli (Acqua & Sapone).

Este evidentă încercarea lui Vinokourov de a recupera o parte din timpul pierdut în etapa anterioară, dar din păcate pentru el, plutonul a limitat diferenţa şi nu a putut recupera decât 10 secunde. Aşadar clasamentul general nu a suferit mari modificări, în partea lui superioară.

Clasament general după etapa a 12-a

1 Richie Porte (Aus) Team Saxo Bank                        50h46’16”
2 David Arroyo Duran (Spa) Caisse d’Epargne             +1’42”
3 Robert Kiserlovski (Cro) Liquigas-Doimo                    +1’56”
4 Xavier Tondo Volpini (Spa) Cervelo Test Team          +3’54”
5 Valerio Agnoli (Ita) Liquigas-Doimo                             +4’41”


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.