Cine şi-ar închipuit că cea mai lungă etapă din Turul Italiei, una uşor valonată, fără căţărări importante poate răsturna efectiv clasamentul general, readucând în luptă rutieri care păreau că nu mai au şanse la victoria finală. Dintr-un grup de 56 de rutieri care s-au desprind de pluton după 20 de kilometri rulaţi, Evgeni Petrov (Katiusa) a atacat în ultimul kilometru, trecând primul linia de sosire, urmat la cinci secunde de italianul Dario Cataldo (Quick Step) şi spaniolul Carlos Sastre (Cervelo).

Noul lider în ierarhia generală a devenit Richie Porte (Saxo Bank), secondat la un minut şi 42 secunde de spaniolul David Arroyo (Caisse d’Epargne), podiumul general fiind întregit de croatul Robert Kiserlovski (Liquigas), în timp ce Carlos Sastre (Cervelo Test Team) a urcat 13 poziţii până pe locul 8, la 7 minute 9 secunde de Porte.

Evadaţii se vor menţine la distanţă de pluton 242 de kilometri din cei 262 ai manşei dintre Lucera şi L’Aquila. Astana nereacţionând pentru a neutraliza evadarea care conţinea rutieri ce ameninţau tricoul de lider al lui Vinokourov, avansul celor din faţă va însuma 17 minute la 50 kilometri de final, pentru ca până la linia de sosire să fie redus la doar 12 minute.

Porte care la începutul etapei se afla la doar 2’26” de Vinokourov se va instala în fruntea clasamentului general, kazahul fiind devansat şi de Sastre care a început ziua la 9’59” în spatele său şi de Wiggins care este acum pe 10 la general.

Clasament general după etapa 11

1 Richie Porte (Aus) Team Saxo Bank                        45h30’16”
2 David Arroyo Duran (Spa) Caisse d’Epargne             +1’42”
3 Robert Kiserlovski (Cro) Liquigas-Doimo                    +1’56”
4 Xavier Tondo Volpini (Spa) Cervelo Test Team          +3’54”
5 Valerio Agnoli (Ita) Liquigas-Doimo                             +4’41”


LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.