O etapă a 5-a a Turului Californiei 2010, s-a anunţat a fi „zdruncinătoare” din primele ei momente. Înaintea etapei lumea ciclismului era cu ochii aţintiţi asupra lui Lance Armstrong şi a managerului de la Radioshack, Johan Bruyneel, aceştia şi nu numai, fiind implicaţi în dezvăluirile lui Floyd Landis, legate de dopajul de la fosta echipă US Postal, de pe vremea când a fost rutier al acesteia şi coleg cu Lance. Astfel, ziua de joi, destinată etapei desfăşurată între Visalia şi Bakersfield pe lungimea de 195,5 km, a debutat cu interviuri/declaraţii ale celor vizaţi mai sus, în care bineînţeles acuzaţiile au fost negate categoric. Din păcate, nici etapa nu s-a bucurat de linişte, pentru că după nici 5 km parcurşi, plutonul a fost implicat într-o căzătură, în urma căreia Lance Armstrong, Stuart O’Grady (Saxo Bank) şi Heinrich Haussler (Cervelo) au abandonat.

Plutonul şi-a revenit după căzătura abia la km 30, când a avut loc primul sprint al zilei, câştigat de Robbie Hunter urmat de Michael Rogers (ambii de la Garmin Transitions) şi de Mark Cavendish (HTC-Columbia). A urmat o evadare a 6 rutieri, Mark Renshaw (Team HTC-Columbia), Grischa Niermann (Rabobank Cycling Team), Kurt Hovelynck (Quick Step), Paul Mach (Bissell), Benjamin Day (Fly V Australia) şi William Dickeson (Jelly Belly-Kenda) care au animat puţin etapa, dar aceştia au fost prinşi în cele din urmă de către plutonul condus de cei de la Garmin-Transitions.

Pe final, tânărul rutier de la Liquigas, Peter Sagan a sprintat, obţinând victoria de etapă, devansându-i în ordine pe australianul Michael Rogers şi pe americanul David Zabriskie. În urma secundelor de bonificaţie, Rogers a preluat tricoul de lider, având la general acelaşi timp cu fostul lider, David Zabriskie.

Clasament general dupa etapa a 5-a
1 Michael Rogers (Aus) Team HTC-Columbia                             22h26’59”
2 David Zabriskie (USA) Garmin-Transitions                                     +0″
3 Levi Leipheimer (USA) Team Radioshack                                      +10″
4 Peter Sagan (Svk) Liquigas-Doimo                                                 +15″
5 Marc De Maar (Ned) Unitedhealthcare Presented by Maxxis          +28″

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.