Aşa cum era de aşteptat, câştigătorul ediţiei din acest an a Turului Californei s-a decis în urma contratimpului individual din etapa a 7-a, desfăşurat la Los Angeles pe un traseu ce a măsurat 33,6 km.

Cel mai rapid dintre rutierii prezenţi la start s-a dovedit a fi germanul Tony Martin (HTC Columbia) care a terminat cursa contraconometru după 41 de minute şi 41 de secunde, fiind singurul concurent ce a scăzut sub bariera celor 42 de minute. Pe locul 2 s-a plasat coechipierul lui Martin de la HTC Columbia, australianul Michael Roger, iar pe poziţia a treia s-a clasat americanul David Zabriskie (Garmin Transitions). Cu avantajul de 5 secunde câştigat în faţa lui Zabriskie la contratimp, Rogers şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul general, fiind ca şi câştigător în Turul Californiei 2010.

Ultima etapă a competiţiei, a fost caracterizată de încercările favoriţilor să recupereze din întârzierea pe care o aveau faţă de Rogers, dar fără succes. Astfel că, după cei 134,4 km ai etapei ce a constat dintr-un circuit de 33 km (Westlake/Agoura Hills), parcurs de 4 ori, favoriţii au făcut meci egal, lasând victoria de etapă canadianului Ryder Hesjedal (Garmin Transitions) care s-a impus la sprint în faţa americanului George Hincapie (BMC) şi a spaniolului Carlos Barredo Llamazales (Quick Step).

Din această ediţie a Turului Californiei s-a făcut, din nou, remarcat slovacul Peter Sagan (Liguigas), câştigător a doua etape, care a confirmat faptul că victoriile din acest an din Paris-Nisa nu au fost o pură întâmplare şi prin modul în care a evoluat în tur promite multe in viitor.

Clasament general Turul Californiei 2010
1 Michael Rogers (Aus) Team HTC-Columbia        33h08’30”
2 David Zabriskie (USA) Garmin-Transitions                 +9″
3 Levi Leipheimer (USA) Team Radioshack                 +25″
4 Christopher Horner (USA) Team Radioshack          +1’04”
5 Ryder Hesjedal (Can) Garmin-Transitions               +1’08”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.