Clasamentul general al Turului Italiei 2010 a suferit modificări majore, în urma celor 2 etape din acest weekend, etape în care caravana s-a îndreptat serios spre munţii rezervaţi de ediţia din acest an rutierilor, manşe câştigate de echipa Liquigas.

Etapa cu numărul 14, s-a desfăşurat între Ferrara şi Asolo (Monte Grappa) pe o distanţă totală de 205 km şi l-a avut drept câştigător pe rutierul italian de la echipa Liquigas, Vicenzo Nibali, care a evadat dintr-un grup select, din care mai făceau parte: Ivan Basso (Liquigas), Cadel Evans (BMC Racing Team) şi Michele Scarponi (Androni Giocattoli), pe căţărarea zilei de pe Monte Grappa. Deşi etapa nu avea final în ascensiune, Niballi a reuşit să construiască un avans consistent şi pe coborâre, ajungând în cele din urmă la final cu un avantaj de 23 de secunde faţă de coechipierul său, Ivan Basso, care a ocupat poziţia a doua în etapă. Podiumul etapei a fost completat de australianul Cadel Evans, venit în acelaşi timp cu Basso. Kazahul Alexandre Vinokourov a sosit pe locul 5 în etapă cu 1 minut şi 34 de secunde în urma lui Nibali. La finalul etapei, David Arroyo (Caisse d’Epargne) avea să preia tricoul roz de la australianul Richie Porte (Saxo Bank).

Mult aşteptata etapa de duminică, cea de-a 15-a a ediţiei din acest an a Turului Italiei, care a măsurat 222 km între Mestre şi Zoncolan, a adus cicliştilor prima etapa cu adevărat de munte şi cu final în ascensiune pe măsură. Cel mai rapid rutier în această etapă, s-a dovedit a fi Ivan Basso (Liquigas) care s-a impus pe celebra căţărare de pe Monte Zoncolan, cu 1 minut şi 19 secunde faţă de Cadel Evans, care a sosit pe locul 2 şi cu 1 minut şi 30 de secunde faţă de italianul Michele Scarpomi (Androni Giocattoli). În clasamentul general, lider a reuşit să se păstreze Arroyo, dar în ritmul în care pierde timp în faţă favoriţilor, avansul său nu va mai dura foarte mult.

Clasament general după etapa a 15-a

1 David Arroyo Duran (Spa) Caisse d’Epargne           67h48’42”
2 Richie Porte (Aus) Team Saxo Bank                            +2’35”
3 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Doimo                                   +3’33”
4 Carlos Sastre Candil (Spa) Cervelo Test Team           +4’21”
5 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team                         +4’43”


LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.