E clar, italienii şi-au revenit: dacă în urmă cu 5 zile prezentam prima victorie a unui ciclist italian în Turul Italiei 2010, obţinută în etapa 12, de atunci, însă am avut parte numai de victorii ale italienilor.

Astăzi a venit rândul lui Stefano Garzelli (Acqua & Sapone) să-şi treacă numele pe lista învingătorilor de etapă, câştigând contratimpul individual de 12.9 km de pe căţărarea spre Plan de Corones (2273 m). Pe o diferenţă de nivel de 1080 m, cu panta medie de 8,4% şi maxima de 24%, Garzelli a fost singurul rutier ce a scăzut sub bariera celor 42 de minute, oprind cronometrul după 41 de minute şi 28 de secunde de la start.

Poziţia secundă în clasamentul etapei a fost adjudecată de australianul Cadel Evans (BMC) care a avut un timp mai slab cu 42 de secunde faţă de cel al italianului, iar cea de-a treia treaptă a podiumului etapei a revenit francezului John Gadret (AG2R La Mondiale), al cărui timp a fost cu 54 de secunde mai slab decât al învingătorului.

David Arroyo a reuşit să-şi păstreze tricoul roz de lider în clasamentul general, deşi a pierdut 2 minute şi 16 secunde faţă de Garzelli.

Clasament general după etapa a 16-a
1 David Arroyo Duran (Spa) Caisse d’Epargne        68h32’26”
2 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Doimo                               +2’27”
3 Richie Porte (Aus) Team Saxo Bank                        +2’36”
4 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team                     +3’09”
5 Carlos Sastre Candil (Spa) Cervelo Test Team        +4’36”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.