Damien Monier (Cofidis) a fost supravieţuitorul unei evadari a 19 rutieri care a animat etapa a 17-a a Turului Italiei, francezul întrecându-i pe Danilo Hondo (Lampre-Farnese Vini) şi Steven Kruijswijk de la Rabobank.

Este prima victorie într-un Mare Tur a rutierului de la Cofidis, deşi este a patra oară cand ia parte la o asemenea competiţie, după ce în 2008 a participat de asemenea în Giro d’Italia, în 2007şi 2009 în Vuelta a España. La capătul celor 173 kilometri dintre Brunico şi Pejo Terme, spaniolul David Arroyo Duran (Caisse d’Epargne) se menţine în fruntea clasamnetului general.

Fugarii zilei vor pleca cu 125 km înante de final, luând un avans de 11 minute şi 26 secunde înainte de prima căţărare a zilei – Passo delle Palade (1.523 m altitudine, 16% pantă maximă). Avansul a scăzut pe ultima parte a traseului, câţiva rutieri încercând câteva atacuri.

Mikhail Ignatiev va încerca să evadeze cu 28 km înainte de linia de sosire, în timp ce Nicki Sørensen îşi va încerca norocul cu 8 kilometri până la linia de sosire încă de parcurs. Cel care va surprinde însă a osti Monier, care a urcat primul ultima căţărare, cea de la Peio Terme, trecând linia de finish după 4h29’19” petrecute în şaua bicicletei.

Clasament general după etapa a 17-a
1 David Arroyo Duran (Spa) Caisse d’Epargne        73h11’38”
2 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Doimo                               +2’27”
3 Richie Porte (Aus) Team Saxo Bank                        +2’44”
4 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team                     +3’09”
5 Carlos Sastre Candil (Spa) Cervelo Test Team        +4’41”


LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.