Ultima şansă la victorie a spinterilor în actuala ediţie a Turului Italiei a fost valorificată de principalul favorit al etapelor de un plat relativ ca cea de-a 18. Germanul Andre Greipel s-a impus la Brescia în faţa neo-zeelandezul Julian Dean (Garmin) şi a italianului Tiziano Dall’Antonio (Liquigas).

Echipa Caisse d’Epargne a avut grijă ca David Arroyo să treacă în siguranţă linia de sosire pentru a-şi păstra tricoul de lider, grijă pe care echipa Liquigas-Doimo a manifestat-o faţă de Ivan Basso şi Vincenzo Nibali.

HTC-Columbia le-a stricat planurile celor doi rutieri care vor pleca la kilometrul 21 din cei 156 al cursei dintre Levico Terme şi Brescia. Cu 10 kilometri înainte de final avansul lui Oliver Kaisen (Omega Pharma-Lotto) şi al lui Alan Marangoni (Colnago-CSF Inox) a fost redus la 50 de secunde, Marangoni fiind înglobat ultimul în pluton cu 2 kilometri înainte de finish.

Cu toate acestea Greipel nu a fost purtat către linia de sosire de un rutier al echipei sale, germanul a luat urma roţii lui Greg Henderson de la echipa Sky, rutier care a trecut al patrulea linia de sosire, în spatele lui Dean şi a lui Tiziano Dall’Antonio.

Clasament general după etapa a 18-a
1 David Arroyo Duran (Spa) Caisse d’Epargne        76h26’37”
2 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Doimo                               +2’27”
3 Richie Porte (Aus) Team Saxo Bank                        +2’44”
4 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team                     +3’09”
5 Carlos Sastre Candil (Spa) Cervelo Test Team        +4’41”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.