Etapa a treia a Turului Californiei l-a avut pe David Zabriskie (Garmin-Transitions) ca dublu învingător. Americanul a trecut primul linia de sosire şi a preluat şi tricoul de lider al competiţiei în defavoarea lui Brett Lancaster (Cervelo TestTeam), învingătorul din etapa anterioară.

Deşi au fost mai multe tentative de evadare de-a lungul etapei de 113,3 km dintre Francisco şi Santa Cruz, trioul victorios a fost cel al rutierilor David Zabriskie (Garmin-Transitions), Michael Rogers (HTC-Columbia) şi Levi Leipheimer (Radioshack). Ca şi anul trecut Leipheimer a atacat pe căţărarea Bonny Doon Road, dar de data asta Zabriskie şi Rogers i-au luat urma. Au ajuns în vârf cu un avans de 90 de secunde faţă de un grup urmăritor care se apropia ameninţător. Cei trei au reuşit să treacă linia de sosire cu un avans de 17 secunde, mai ales datorită efortului depus de Zabriskie, care şi-a trecut in palmares o nouă victorie de etapă.

Grupul urmăritor va trece linia de finish condus de Peter Sagan (Liquigas-Doimo), care îşi va păstra tricoul de cel mai bun tânăr, în timp ce Thomas Rabou de la echipa Team Type 1 şi-a meţinut tricoul de cel mai bun căţărător, iar Mark Cavendish (HTC-Columbia) rămâne în tricoul verde, de cel mai bun sprinter.

Clasament general după eatapa a 3-a

1 David Zabriskie (USA) Garmin-Transitions                              13h09’33”
2 Michael Rogers (Aus) Team HTC-Columbia                                    +4″
3 Levi Leipheimer (USA) Team Radioshack                                       +6″
4 Peter Sagan (Svk) Liquigas-Doimo                                                 +21″
5 Marc De Maar (Ned) Unitedhealthcare Presented by Maxxis          +24″

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.