Intr-un sprint dezorganizat, in lipsa sprinterilor importanti care au fost lasati in urma pe ultima catare a zilei sau intr-o cazatura cu 14 km inainte de final, Grega Bole (Lampre-Farnese Vini) s-a impus la sfarsitul primei etape a Critérium du Dauphiné 2010.

Peter Velits (Team HTC – Columbia) l-a secondat, urmat de Geraint Thomas (Sky Professional Cycling Team). Alberto Contador, desi declarase ca nu va lupta pentru a-si pastra tricoul de lider, a ramas in fruntea clasamentului general, in ciuda faptului ca pe ultima parte a cursei Janez Brajkovic (Team Radioshack) parea a-i ameninta pozitia.

In etapa desfasurata intre Evian-les-Bains si Saint-Laurent-du-Pont pe distanta de 191 km, 5 rutieri au primit unda verde de la pluton, iar cu o echipa Astana care nu se implica la trena, avansul evadatilor a ajuns la 9 minute. In cele din urma Garmin-Transitions, Saxo Bank si Cofidis au intetit ritmul, pe ultima catarare de categoria a treia, Côte de Miribel-les-Echelles fugarii fiind ajunsi.

Au fost cateva tentative de atac ce au urmat acestei ultime ascensiuni, printre care si cea a lui Janez Brajkovic, care va fi ajuns de Eros Capecchi (Footon-Servetto), dar au fost readusi in pluton pe ultimul kilometru, victoria revenind slovenului de la Lampre.

Clasament general dupa etapa 1-a

1 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana                        4h55’58”
2 Tejay Van Garderen (USA) Team HTC – Columbia         +2″
3 Janez Brajkovic (Slo) Team Radioshack                          +5″
4 Geraint Thomas (GBr) Sky Professional Cycling Team   +10″
5 Dario Cataldo (Ita) Quick Step                                         +12″

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.