Prima etapă de munte cu final în căţărare din Critérium du Dauphiné, de-altfel şi cea mai lungă a competiţiei a revenit unui francez. Nicolas Vogondy de la Bbox Bouygues Telecom a atacat pe ultimii 1,5 kilometri de căţărare, ajungând la Risoul după 6h03’25”. 12 secunde mai târziu va trece linia de sosire Romain Sicard (Euskaltel-Euskadi), urmat de liderul cursei Janez Brajkovic (Team RadioShack) şi Alberto Contador (Astana).

La kilometrul 30 din cei 210 ai manşei dintre Saint-Paul-Trois-Châteaux şi Risoul, Danny Pate (Garmin-Transitions) şi Stephan Denifl (Cervélo TestTeam) vor primi mână liberă de la pluton pentru o evadare. Nefiind rutieri care ameninţau fruntea clasamentului general vor atinge un avans maxim de 9 minute. Dar pe măsură ce finalul se apropia, Rabobank va înteţi ritmul pentru a-l aduce pe Denis Menchov în faţă. La poalele căţărării de la capătul traseului avansul fugarilor a scăzut la 3’35”.

Pate va ceda primul cu 11 kilometri înainte de final. Se vor da câteva atacuri, mai serios fiind cel al lui Denis Menchov (Rabobank), cu 3,6 kilometri înainte de final, rusul fiind urmat de Oscar Pujol (Cervélo TestTeam). Cei doi vor trece pe lângă Denifl, cu 2,4 kilometri înainte de final. În spatele lui Menchov, Pujol şi ulterior şi Ovechkin vor accelera Janez Brajkovic (Team RadioShack) şi Alberto Contador (Astana). Dar niciunul din cei 5 nu a ajuns primul la finish, fiind depăşiţi cu 1,5 kilometri înainte de linia de sosire de Nicolas Vogondy (Bbox Bouygues Telecom).

Brajkovic rămâne lider la general, Tejay Van Garderen (HTC-Columbia) revine pe a doua poziţie, Contador se menţine la 1’41” în spate, urcând pe a treia treaptă a podiumului general.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.