Alberto Contador (Astana) s-a impus pe L’Alpe d’Huez, în etapă regină a actualei ediţii a Criterium du Dauphine, trecând linia de sosire în acelaşi timp cu Janez Brajkovic (RadioShack), cel care a răspuns tuturor atacurilor spaniolului, apărându-şi tricoul de lider la general. Contador rămâne la 1 minut şi 41 secunde în spatele slovenului, dar urcă pe locul doi în ierarhia generală.

Plutonul va trece compact peste prima căţărare de categoria a 3-a, Cote des Fontaines, pe ascensiunea imediat următoare, Col de Grand Cucheron (cat. a 2-a) un grup de 20 de oameni s-au desprins, rulând către lunga căţărare de categorie specială, Col du Glandon. Numeroşi rutieri din grupul de frunte, dar şi din pluton au fost lăsaţi în urmă, David Millar (Garmin-Transitions) fiind unul dintre ei, încheind etapa cu 24’39” întârziere şi alunecând pe 56 la general.

Dintre evadaţi Oscar Pujol (Cervelo TestTeam) a încercat o nouă evadare pe Alpe d’Huez, dar a fost ajuns cu 10 kilometri înainte de final, un kilometru mai târziu Contador începându-şi dansul pe bicicletă în stilul caracteristic, cu Brajkovic în roata sa. Polonezul Sylvester Szmyd (Liquigas-Doimo) li s-a alăturat, iar după alţi 5 kilometri şi Jurgen Van Den Broeck (Omega Pharma-Lotto) şi Jérôme Coppel (Saur – Sojasun). Fiecare va ataca, dar în cele din urmă Contador şi Brajkovic au trecut primii linia de sosire, urmaţi la 17 secunde de Sylvester Szmyd (Liquigas-Doimo). Jerome Coppel a încheiat cursa cu 24 secunde în spatele lui Contador, iar al cincelea a sosit Jurgen Van Den Broeck.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.