Fabian Cancellara (Saxo Bank) se menţine în tricoul de lider după două etape disputate în cea de-a 74-a ediţie a Turul Elveţiei, competiţie pe care a câştigat-o anul trecut. După câştigarea contratimpului individual care a deschis întrecerea, elveţianul a încheiat şi prima etapă în plutonul fruntaş, păstrând prima poziţie în ierarhia generală.

Pe pământ natal Cancellara a parcurs cei 7,6 kilometri ai traseului din Lugano în 10 minute şi 21 secunde, bătându-l pe Roman Kreuziger (Liquigas-Doimo) cu o secundă, iar pe Tony Martin (HTC-Columbia) cu trei secunde. Lance Armstrong (RadioShack) nu şi-a asumat nici un risc, încheind pe locul 44, cu 29 secunde întârziere.

Supravieţuind ultimei căţărări a primei etape Heinrich Haussler (Cervelo TestTeam) a trecut primul linia de sosire în faţă spaniolului Pablo Urtasun (Euskaltel-Euskadi) şi a italianului Marco Marcato (Vacansoleil).

Etapa dintre Ascona şi Sierre (167,5 km) s-a bucurat de evadarea a patru rutieri, care vor reuşi să treacă peste cel mai important obstacol al zilei – căţărarea de cat. 1-a Simplonpass în faţa plutonului. Următoarea ascensiune,Valençon (cat. a 3-a) a pus probleme sprinterilor, şi deşi evadaţii au fost ajunşi în ultimul kilometru Mark Cavendish, Robbie McEwen (Katusha), Rinaldo Nocentini (Ag2r-La Mondiale), Alessandro Petacchi (Lampre-Farnese Vini) au ajuns cu o întârziere de 6 minute, iar Tom Boonen (Quick Step) chiar la 9 minute distanţă de învingător.

Victoria este una bine venită pentru Haussler care a avut o primăvară nefastă, cu probleme la genunchi care l-au împiedicat să participe în Turul Flandrei şi Paris-Roubaix, probleme care au revenit după o căzătură în Turul Californiei.

2 COMMENTS

  1. As dori sa stiu mai multe despre accidentul ce a avut loc in etapa trecuta !

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.