Făcând parte din evadarea care s-a format la jumătatea traseului ultimei etape a Criterium du Dauphine 2010, Edvald Boasson Hagen (Sky) a atacat în ultimul tur de circuit, cel care a găzduit şi Campionatele Mondialeîn 1980, câştigate de Bernhard Hinault. Norvegianul a trecut linia de sosire după 3 ore 39 minute şi 43 secunde, urmat la 40 de secunde de Tejay Van Garderen (HTC-Columbia) şi Alberto Contador (Astana). Janez Brajkovic şi-a păstrat prima poziţie la general, obţinând cea mai importantă victorie din cariera sa de până acum şi cu siguranţă şi un loc în echipa sa, RadioShack, pentru Turul Franţei.

Încheind ziua în faţa lui Brajkovic, Contador a păstrat tricoul verde, al liderului clasamentului pe puncte. Egoi Martinez (Euskaltel-Euskadi) a îmbrăcat tricoul de cel mai bun căţărător.

Pe parcursul etapei dintre Allevard-les-Bains şi Sallanches (148 km) s-au format două grupuri de evadaţi, dintre care la întrarea în penultimul tur de circuit de 11 kilometri, care a inclus căţărarea cu pantă de 9,2 % Côte de Dormancy, în faţă rămăseseră doar 5 oameni: Boasson Hagen, Le Mevel, Silin, Duran şi Santaromita. Hagen, care avut o primăvară grea datorită unei accidentări la tendonul lui Ahile, a atacat în ultimul tur, obţinând victoria de etapă.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.