Cu toate că nu îşi propusese să câştige Turul Elvetiei anul acesta, Fränk Schleck (Saxo Bank) s-a instalat în fruntea clasamentului general după contratimpul ultimei etape, căştigând şi competiţia. Luxemburghezul a încheiat contratimpul de la Liestaldoar al 13-lea, dar cu un timp indeajuns de bun pentru a-l depăşi pe Robert Gesink (Rabobank), cel care îmbrăca tricoul de lider înaintea ultimei etape. Lance Armstrong (RadioShack) s-a clasat pe poziţia a doua la finalul turului, ultima treaptă a podiumului revenind danezului  Jakob Fuglsang (Saxo Bank).

Contratimpul individual în lungime de 26,9 kilometri a revenit rutierului Tony Martin (HTC-Columbia), cel care de-altfel în etapa a treia prelua tricoul de lider de pe umerii lui Fabian Cancellara (Saxo Bank). Manşa revenea aceluiaşi Fränk Schleck (Saxo Bank), care a atacat în ultimul kilometru din cei 196,6 ai manşei dintre Sierre şi Schwarzenburg.

Germanul se va menţine pe primul loc la general şi pe parcursul următoarelor două etape. Manşa a patra a fost câştigată de Alessandro Petacchi (Lampre), după ce Mark Cavendish (HTC-Columbia) s-a ciocnit cu Heinrich Haussler (Cervelo TestTeam) doborând şi ceilalţi favoriţi la victorie, iar etapa a cincea a revenit lui Marcus Burghardt (BMC), cel care va revendica şi etapa a şaptea.

Odată cu intrarea în munţi, după etapa a şasea, liderul la general a devenit Robert Gesink (Rabobank), cel care a câştigat manşa dintre Meiringen şi La Punt (213,3 km). Olandezul va rămâne în fruntea clasamentului general după etapele a şaptea şi a opta, cea din urmă câştigată de Rui Da Costa de la Caisse d’Epargne, dar după ultima etapă turul a revenit lui Fränk Schleck, care va urca de pe locul patru la general pe locul întâi.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.