Cu toate că nu îşi propusese să câştige Turul Elvetiei anul acesta, Fränk Schleck (Saxo Bank) s-a instalat în fruntea clasamentului general după contratimpul ultimei etape, căştigând şi competiţia. Luxemburghezul a încheiat contratimpul de la Liestaldoar al 13-lea, dar cu un timp indeajuns de bun pentru a-l depăşi pe Robert Gesink (Rabobank), cel care îmbrăca tricoul de lider înaintea ultimei etape. Lance Armstrong (RadioShack) s-a clasat pe poziţia a doua la finalul turului, ultima treaptă a podiumului revenind danezului  Jakob Fuglsang (Saxo Bank).

Contratimpul individual în lungime de 26,9 kilometri a revenit rutierului Tony Martin (HTC-Columbia), cel care de-altfel în etapa a treia prelua tricoul de lider de pe umerii lui Fabian Cancellara (Saxo Bank). Manşa revenea aceluiaşi Fränk Schleck (Saxo Bank), care a atacat în ultimul kilometru din cei 196,6 ai manşei dintre Sierre şi Schwarzenburg.

Germanul se va menţine pe primul loc la general şi pe parcursul următoarelor două etape. Manşa a patra a fost câştigată de Alessandro Petacchi (Lampre), după ce Mark Cavendish (HTC-Columbia) s-a ciocnit cu Heinrich Haussler (Cervelo TestTeam) doborând şi ceilalţi favoriţi la victorie, iar etapa a cincea a revenit lui Marcus Burghardt (BMC), cel care va revendica şi etapa a şaptea.

Odată cu intrarea în munţi, după etapa a şasea, liderul la general a devenit Robert Gesink (Rabobank), cel care a câştigat manşa dintre Meiringen şi La Punt (213,3 km). Olandezul va rămâne în fruntea clasamentului general după etapele a şaptea şi a opta, cea din urmă câştigată de Rui Da Costa de la Caisse d’Epargne, dar după ultima etapă turul a revenit lui Fränk Schleck, care va urca de pe locul patru la general pe locul întâi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.