Rutierul luxemburghez, Andy Schleck, de la echipa Saxo-Bank, a reuşit să se impună la un minisprint, în faţă spaniolului Samuel Sanchez (Euskaltel) câştigând astfel etapa cu numărul 8 a Turului Franţei 2010. Cei doi au fost urmaţi la 10 secunde de olandezul Robert Gesink (Rabobank), care a fost primul din miniplutonul ce a conţinut majoritatea favoriţilor la victoria finală.

Etapa a 8-a a fost prima de munte înalt din acest an şi cu final în ascensiune şi care după cum este tradiţia nu stabileşte un învingător clar al Turului Franţei, dar poate fi decisivă în a stabili cine pierde turul. Din păcate pentru americanul Lance Armstrong, etapa desfăşurată între Station des Rousses şi Morzine-Avoriaz, pe distanţa de 189 km, i-a pregătit un itinerariu plin de ghinion, astfel după ce a ieşit destul de “şifonat” în urma a nu mai puţin de 3 căzături, a pierdut şi timp în raport cu marii favoriţi, terminând la final cu o întârziere de aproape 12 minute faţă de câştigătorul etapei.

În urma acestei etape, campionul mondial en-titre, australianul Cadel Evans (BMC) a preluat tricoul galben de lider de la Sylvain Chavanel.

Clasament general după etapa a 8-a
1 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team                   37h57’09”  
2 Andy Schleck (Lux) Team Saxo Bank                           +20″
3 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana                       +1’01”
4 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto   +1’03”
5 Denis Menchov (Rus) Rabobank                                 +1’10”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.