Cu o etapă a 10-a în care plutonul a dat bilet de voie evadaţilor, Turul Franţei 2010 şi-a continuat drumul cu încă 179 km între Chambery şi Gap. Fără nici o intenţie a plutonului de a inghiţi evadarea, lupta pentru prima poziţie în etapă a fost dată între evadaţi.

Din cei 6 evadaţi ai zilei, Dries Devenyns (QuickStep), Pierre Rolland (Bbox Bouygues Telecom), Mario Aerts (Omega Pharma-Lotto), Maxime Bouet (Ag2r-La Mondiale), Sergio Paulinho (Radioshack) şi Vasili Kiryienka (Caisse d’Epargne), ultimii 2 s-au desprins de colegii lor cu 13 km înainte de final, pentru ca mai apoi să se lupte la sprint pentru victoria finală.

Dintre cei doi, Sergio Paulinho şi-a calculat mai bine strategia pentru ultimii metri ai etapei, reuşind să se impună cu doar câţiva cm în faţa bielorusului Vasili Kiryienka.

Locul 3 în etapa a fost ocupat de către belgianul Dries Devenyns (Quick Step) sosit la 1 minut şi 29 de secunde în urma învingătorului; sprintul din plutonul care a sosit cu o întârziere de 14 minute şi 19 secunde a fost câştigat de Mark Cavendish (HTC-Columbia), urmat de Alessandro Petacchi (Lampre) şi Thor Hushovd (Cervelo).

Clasament general după etapa a 10-a

1 Andy Schleck (Lux) Team Saxo Bank                          49h00’56” 
2 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana                             +41″ 
3 Samuel Sánchez Gonzalez (Spa) Euskaltel – Euskadi     +2’45”
4 Denis Menchov (Rus) Rabobank                                     +2’58” 
5 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto       +3’31”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.