Etapa “regină” a Turului Franţei 2010 s-a desfăşurat între Pau şi Col du Tourmalet, având o lungime de 174 km şi a cuprins 4 căţărări repertoriate, dintre care una de categoria a 4-a (Renoir 347 m), două de categoria 1-a (Col de Marie-Blanque 1035 m şi Col du Soulor 1474 m) şi una de categorie specială (Col du Tourmalet 2115 m).

Aşa cum se aştepta toată lumea, pe Col du Tourmalet, Andy Schleck a atacat cu 10 km înainte de final, dar nu a reuşit să se descotorosească de Alberto Contador, care cu o singură excepţie a stat numai în roata luxemburghezului. “Forcingul” lui Andy a fost dus până la final, el reuşind în cele din urmă victoria în cea de-a 17-a etapă a Turului Franţei 2010, fiind urmat cu acelaşi timp de Contador şi de Joaquin Rodriguez (Katusha) la un minut şi 18 secunde.

Dacă Schleck nu a reuşit să câştige timp faţă de principalul adversar, nu se poate spune acelaşi lucru despre ocupantul locului 3 la general, Samuel Sanchez (Euskaltel), care, în ciuda unei căzături destul de serioase cu 150 km înainte de final, a reuşit să mai pună 8 secunde între el şi ocupantul locului 4, rusul Denis Menchov (Rabobank).

Clasament general după etapa a 17-a
1 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana                      83h32’39” 
2  Andy Schleck (Lux) Team Saxo Bank                                 +8″ 
3 Samuel Sánchez Gonzalez (Spa) Euskaltel – Euskadi     +3’32”
4 Denis Menchov (Rus) Rabobank                                     +3’53” 
5 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto       +5’27”

1 COMMENT

  1. sunt incepator in ale ciclismului….dar totusi nu pot intelege de ce schleck nu evadeaza in etapa asta?…… imi explicati si mie???

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.