În timp ce toată atenţia era îndreptată spre Contador şi Schleck, etapa de contratimp dintre Bordeaux şi Pauillac a revenit lui Fabian Cancellara (Saxo Bank), elveţianului parcurgând cei 52 de kilometri în 1h00’56”. La doar 17 secunde a încheiat traseul germanul Tony Martin (Columbia), în timp ce conaţionalul său Bert Grabsch (Columbia) a trecut linia de sosire cu o întârziere de 1’48”.

Alberto Contador (Astana) a încheiat etapa pe locul 35, la 5’43” faţă de Cancellara, Andy Schleck (Saxo Bank) sosind cu doar cu 31 de secunde întârziere faţă de iberic. Astfel distanţa dintre cei doi a devenit de 39 secunde, exact cât era Schleck a pierdut faţă de Contador în etapa a 15-a, când spaniolul a profitat de problema mecanică a lui Andy. Cu toate că anul acesta Cotador l-a distanţat pe luxemburghez, Schleck a demonstrate că este o ameninţare pentru anul viitor.

21 se secunde îl despărţeau pe Denis Menchov (Rabobank) de ocupantul locului trei la general, Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi), dar cum rusul a încheiat contratimpul cu fix 2 minute în faţa lui Sanchez, acesta a urcat pe podiumul competiţiei înaintea ultimei etape.

Clasament general după etapa a 19-a
1 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana                      89h16’27” 
2  Andy Schleck (Lux) Team Saxo Bank                                +39″ 
3 Denis Menchov (Rus) Rabobank                                     +2’01”
4 Samuel Sánchez Gonzalez (Spa) Euskaltel – Euskadi     +3’40” 
5 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto       +6’54”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.