Cea de-a 75-a ediție a Turului Spaniei a debutat pe străzile iluminate ale Sevilliei, cu uncontratimp pe echipe, care a fost revendicat de echipa lui Mark Cavendish, cel care a și îmbrăcat primul tricou auriu. Echipa sa a parcurs cei 16,5 kilometri cu 10 secunde mai rapid decât echipa italianului Daniele Bennati (Liquigas-Doimo). Pe poziția a treia a reuși să incheie traseul echipa Saxo Bank, la o distanță de 12 secunde de HTC-Columbia.

Dacă prima etapa a fost perfect plată, cea de-a doua a propus două cățărări de categoria a treia și deși la kilometru patru s-a format o mică evadare a 4 oameni – Mickael Buffaz (Cofidis), Mickael Delage (Omega Pharma-Lotto), Johnnie Walker (Footon-Servetto) și Javier Ramirez (Andalucia-CajaSur), finalul s-a decis la sprint. Cu toate că Mark Cavendish (HTC-Columbia) și Tyler Farrar (Garmin-Transitions) erau favoriții, Yauheni Hutarovich de la Francaise des Jeux a surprins trecând primul linia de sosire la Marbella, după 173,7 kilometri petrecuți în șa. Belarusul a mai obținut în acest sezon 5 victorii, dar cea din Vuelta este prima într-un mare Tur.

Etapa a treia a fost una de bun augur pentru câștigătorul ei, Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto), care a preluat și tricoul de lider. Cavendish a pierdut contactul cu plutonul chiar de pe Puerto de Ojen, cățărarea de categoria a 2-a plasată la kilometrul 8,2 al cursei.

Evadarea zilei va conține 7 rutieri, dar cel care s-a distanțat și a trecut singur de două ori peste cățărarea de categoria 1-a, Puerto del Leon, a fost Serafin Martinez (Xacobeo Galicia). Din păcate pentru spaniol va fi ajuns în ultimul kilometru de Gilbert, care a fost urmat pe linia de finish, la 13 secunde de Jaquin Rodriguez (Katusha) și Igor Anton ( Euskaltel-Euskadi).

Clasament general după etapa a 3-a

1 Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto      8h55’56”
2 Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha                +14″
3 Kanstantin Sivtsov (Blr) Team HTC-Columbia        +22″
4 Tejay Van Garderen (USA) Team HTC-Columbia   +26″
5 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo                      +28″

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.