Profilul valonat al etapei a patra dintre Málaga și Valdepeñas de Jaén (183,8 km) a inspirat cățărătorii plutonului Turului Spaniei, dintre ei Igor Anton (Euskaltel – Euskadi) dovedindu-se a fi cel mai puternic. Este a doua victorie în Turul Spaniei a rutierului basc în vârstă de 27 ani, după cea obținută în 2006 la Observatorul Astronomic de la Calar Alto.

La kilometrul 16, Guillaume Bonnafond (AG2R), Sergio Carrasco Garcia (Andalucia-CajaSur), Dario Cataldo (QuickStep) și Dominik Roels (Milram) s-au desprins din pluton, dar cand avansul lor a ajuns la 7 minute, echipa liderului, Omega Pharma-Lotto a impus un ritm alert. Pe ultima cățărare, Alto de Valdepeñas de Jaén, cu 7,8 kilometri înainte de final s-au declanșat ostilitățile.

Spaniolul Joaquim Rodriguez Oliver (Katiusa) a fost urmat de Gilbert, Fränk Schleck, Denis Menchov, Igor Anton, Vincenzo Nibali, dintre ei Anton detașându-se în învingător. Marele pierzător al zilei a fost Carlos Sastre care a pierdut timp prețios pe cățărare.

Gilbert a trecut al cinci-lea linia de sosire, la cinci secunde de învingător, păstrând tricoul de lider. Protagonistul zilei, Igor Anton s-a apropiat la 10 secunde, pe a treia treaptă a podiumului general situându-se spaniolul Joaquin Rodriguez (Katusha).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.