O altă evadare reuşită a adus pe prima treaptă a podiumului etapei a 10-a tot un spaniol, Imanol Erviti de la Caisse d’Epargne. Un alt spaniol, Joquim Rodriguez Oliver (Katius) a preluat conducerea la general, graţie punctelor acumulate prin clasarea pe al trei-lea la primul sprint intermediar situat la kilometrul 40 din cei 175,7 ai etapei dintre Tarragona şi Vilanova i la Geltrú.

Căţărarea de categoiria a 1-a, plasată la 30 de kilometri de finish se aştepta a fi cea care va da învingătorul, dar în cele din urmă coborârea tehnică a fost factorul decisiv. Erviti a făcut parte dintr-o evadare de 11 oameni, care au ajuns cu un avans de 2’50” când au abordat căţărarea. Christophe Le Mevel (FDJ) şi Javier Moreno (Andalucia-Cajasur) au trecut primii peste vârf, dar spaniolul s-a dovedit mai tehnic pe colorâre, trecând linia de sosire după 4h3’31”, urmat la 37 secunde de belgienii Romain Zingle (Cofidis) şi Greg Van Avermaet (Omega Pharma-Lotto).

Vestea care a surprins a fost cea conform căreia luxemburghezul Andy Schleck şi australianul Stuart O’Grady au fost excluşi pentru acte de indisciplină de către managerul danez Bjarne Riis. De-altfel Fraţii Andy şi Frank Schleck vor părăsi echipa Saxo Bank la finalul sezonului, transferându-se la o grupare luxemburgheză.

Clasament general după etapa a 10-a
1 Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha                 42h11’49”
2 Igor Anton (Spa) Euskaltel-Euskadi                                  +2″
3 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo                                +4″
4 Xavier Tondo (Spa) Cervélo Test Team                          +44″
5 Jean-Christophe Peraud (Fra) Omega Pharma-Lotto     +54″

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.