Igor Anton (Euskaltel-Euskadi) a revenit pe prima poziţie a clasamentului general, câştigând etapa cu numărul 11, defăşurată pe distanţa de 208,4 km între Vilanova i la Geltrú şi Andorra. Fostul lider Joaquin Rodriguez (Katusha) a pierdut aproape un minut pe căţărarea finală, Vincenzo Nibali (Liquigas-Doimo) a dat şi el semne de slăbiciune, dar a urcat pe locul doi la general, la 45 de secunde de Anton.

Punctul culminant al etapei a fost declanşat cu 5 kilometri înainte de final de spaniolul Ezequiel Mosquera (Xacobeo-Galicia) care a atacat pe ascensiunea de categoria 1-a de la Andorra. Doar Rodriguez şi Nibali i-au luat roata, dar nu au putut ţine ritmul impus de spaniol. Rodriguez a cedat primul la 2,5 km de linia de finish şi a urmat la scurt timp şi italianul.

Ca renăscut din propria cenuşă Anton va accelera şi îi va întrece mai întâi pe Rodriguez, apoi pe Nibali şi Mosquera, trecând victorios linia de sosire, urmat de Mosquera. Rodriguez va fi distanţat, în timp ce Xavier Tondo (Cervélo TestTeam) îl va întrece şi pe Nibali pentru a trece al trei-lea linia de sosire.

Clasament general după etapa a 11-a
1 Igor Anton (Spa) Euskaltel-Euskadi                            47h37’15”
2 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo                                 +45″
3 Xavier Tondo (Spa) Cervélo Test Team                         +1’04”
4 Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha                        +1’17”
5 Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo Galicia                     +1’29”


LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.