Joaquin Rodriguez (Katusha) a obţinut victoria în etapa a 14-a a Turului Spaniei după un duel dus cu Vincenzo Nibali (Liquigas-Doimo) pe căţărarea finală de pe Peña Cabarga. Dar evenimentul care a marcat ziua a fost căzătura care l-a scos din cursă chiar pe purtătorul tricoului roşu, Igor Anton (Euskaltel-Euskadi). Conducearea la general a fost preluată de Nibali, care se află la patru secunde de Rodriguez, la 50 de secunde în spate pândind spaniolii Ezequiel Mosquera (Xacobeo) şi Xavier Tondo (Cervelo).

Evadarea etapei va fi cea a unui trio format din Niki Terpstra (Milram) şi rutierii echipei Garmin-Transitions, David Millar şi David Zabriskie. Dar rutierii echipei Caisse d’Epargne le vor strica planurile, Terpstra fiind ultimul ajuns pe ascensiunea finală de pe Peña Cabarga. David Garcia (Xacobeo-Galicia) va fi primul care va ataca pa căţărare, în faţă formându-se un grup de 10 ciclişti. La doar 6,5 kilometri de linia de finish s-a produs căzătura fatală care i-a forţat să abandoneze pe Igor Anton, coechipierul său Egoi Martinez şi Marzio Bruseghin (Caisse d’Epargne).

Cu 1,5 kilometri înainte de linia de sosire Nibali a accelerat, părând a pleca în învingător, dar nu va menţine ritmul, cu 800 de metri încă de rulat, Joaquin Rodriguez l-a întrecut pe italian trecând primul linia de sosire. Nibali îl va urma după 20 de secunde, îndeajuns pentru a îmbraca tricoul de lider. Mosquera va ocupa a treia treaptă a podiumului etapei, loc pe care îl ocupă şi în clasamentul general.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.