Mark Cavendish şi-a trecut în palmares încă o victorie într-un mare tur. Rutierul britanic a ajuns la a treia victorie de etapă din această ediţie a Turului Spaniei 2010, odată cu etapa a 18-a desfăşurată între Valladolid şi Salamanca pe distanţa de 148,9 km.

Ajutat ca şi în victoriile anterioare de coechipierul său Matthew Goss, Cavendish s-a lansat în sprintul final cu 180 m înainte de linia de finish, reuşind să se impună, chiar la o secundă diferenţă, în faţă argentinianului Juan-Jose Haedo (Saxo Bank) şi a portughezului Manuel Cardoso (Footon-Servetto).

Etapa a fost animată de 8 rutieri: Dominik Roels (Team Milram), Alberto Benitez (Footon-Servetto), Juan Javier Estrada, Jose Toribio (ambii de la echipa Andalucia-Cajasur), Pablo Urtasun (Euskaltel-Euskadi), Alexandre Pichot (BBOX Bouygues Telecom), Daniele Pietropolli (Lampre-Farnese Vini) şi Olivier Kaisen (Omega Pharma-Lotto) care au evadat devreme, aproape de debutul cursei, dar din păcate pentru ei, evadarea a fost anihilată cu 11 km înainte de final.

Clasament general după etapa a 18-a
1 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Doimo                 74h47’06”
2 Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo Galicia                +38″
3 Peter Velits (Svk) Team HTC-Columbia                  +1’59”
4 Frank Schleck (Lux) Team Saxo Bank                    +3’43”
5 Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha                +3’48”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.