Campionatele Mondiale de ciclism sunt găzduite anul acesta de oraşul port australian Geelong aflat în statul Victoria, la 75 km sud-vest de capitala statului, Melbourne. Primele probe au fost cele de contratimp individual, urmate de cea de şosea U23, iar în week-end sunt programate competiţiile de şosea feminin şi masculin.

Favoritul probei de contratimp Fabian Cancellara s-a impus clar în faţa adversrilor, pentru a deveni primul rutier care a câştigat Campionatele Mondiale de patru ori. Elveţianul a parcurs cei 45,8 km (două ture de 22,8 km, cu două căţărări şi o coborâre dificilă) cu mai bine de un minut mai rapid decât britanicului David Millar, în timp ce Tony Martin (Germania) a reuşit să se claseze pe locul trei în ciuda faptului ca a făcut o pană pe traseu. Topul 5 a fost completat de australienii Richie Porte şi Michael Rogers.

Britanicei Emma Pooley i s-a ivit ocazia de a se impune în competiţia feminină, după ce americanca Kristin Armstrong s-a retras. Fetelor le-a fost pregătit un traseu de 22,9 km şi au avut neşansa de a rula pe vânt şi ploaie. Cu toate acestea Pooley a reuşit să o întreacă pe Judit Arndt (Germania) şi neo-zeelandeza Linda Villumsen, făcând un parcurs impecabil şi conducând cap -coadă. Franţuzoaica Jeannie Longo-Ciprelli, în vârstă de 51 de ani, 52 luna viitoare, continuă să uimească, ocupând la sfârşitul zilei locul 5.

Lupta pentru prima treaptă a podiumului în competiţia U23 a fost mai strânsă, americanul Taylor Phinney impunâdu-se în faţa australianului Luke Durbridge cu doar 1,9 secunde. Marcel Kittel (Germania ) a ocupat a treia treapta a podiumului.

2 COMMENTS

  1. Daca ai fi citit mai atent ai fi vazut ca era vorba de statul Victoria din Australia, al carui capitala este Melbourne 😉

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.