Ultima cursă clasică a sezonului de ciclism 2010, Turul Lombardiei, a revenit pentru al doilea an consecutiv lui Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto). Rutierului belgian s-a descotorosit de Michele Scarponi (Androni Giocattoli) pe căţărarea finală, cea de pe San Fermo di Battaglia, trecând linia de sosire cu 12 secunde în faţa italianului. Al treilea a sosit surprinzător Pablo Lastras (Caisse d’Epargne) la 55 de secunde de învingător.

Traseul de 260 de kilometri dintre Milano şi Como pregătit de “Clasica frunzelor moarte” nu a părut cea mai mare provocare, ziua aleasă pentru desfăşurarea competiţiei fiind una rece şi ploioasă. Drept dovadă din cei 195 rutieri înscrişi la start doar 34 au încheiat cursa.

6 rutieri au evadat la kilometrul 15, dar vor fi permanent ţinuţi sub control de rutierii echipei Omega Pharma-Lotto. Giovanni Visconti (ISD-Neri) şi Vladimir Gusev (Katusha) au încercat o evadarea pe căţărarea Madonna del Ghisallo, dar adevărata cursă va începe pe coborârea de pe Colma di Sormano. Gilbert va ajunge în faţă şi va profita de căzătura lui Vincenzo Nibali (Liquigas-Doimo) pe coborâre pentru a se desprinde. Sigurul care a reuşit să-l prindă a fost Scarponi. Au rulat umăr la umăr până când cu 600 de metri înainte de a atinge vârful ascensiunii San Fermo di Battaglia belgianul a accelerat şi nu a mai fost ajuns până la final.  A fost urmat de Scarponi, Lastras, în timp ce Jakob Fuglsang (Saxo Bank) a spint pentru locul patru, lăsând-i lui Vincenzo Nibali ( Liquigas-Doimo) doar locul 5.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.