Ferma Hadleigh de langa Basildon, in Essex, va fi gazda cursei de mtb de la Jocurile Olimpice din 2012

Traseul va fi finalizat in primavara anului viitor si se va intinde pe o suprafata cu cateva dealuri, fara padure deasa.

Initial organizatorii au dorit sa organizeze cursa in Weald Country Park dar UCI a refuzat acea zona pentru ca traseul ar fi fost prea usor. Delegatul tehnic din partea UCI a declarat:|”In urma vizitei facute pe noul traseu propus de organizatori pot spune ca sunt incantat de progresul facut in amenajarea terenului. Se doreste elaborarea unui parcurs care sa permita publicului sa vada cat mai mult din cursa si care sa fie perfect pentru transmiterea cursei la televizor. Cred ca vom avea o combinatie perfecta de urcari tehnice si coborari abrupte, un traseu care ii va pune la incercare pe concurenti ci care va ajuta la crearea unui eveniment sportiv de exceptie la Jocurile Olimpice din 2012″.

Traseul va fi construit pe un teren care apartine orasului Essex si va costa cca. 1.100.000 Euro. 20.000 de spectatori vor putea urmarii cursa.


Cursele de Cross Country vor avea loc in 11-12 August 2012 si 50 de barbati si 30 de femei vor lua startul. Un eveniment prolimpic va avea loc in  vara anului viitor.

Cele mai ieftine bilete vor costa 30 Euro si vor putea fi cumparate in martie 20122 COMMENTS

  1. “Traseul va costa cca. 1.100.000 euro…”
    Cat a costat traseul de la Geiger, sau de la Arges Autumn Race?
    Probabil astia au construit un munte in miniatura… noi avem teren de la natura – suntem norocosi. Doar ca nu prea profitam de el…

  2. Compari merele cu perele. Cum poti sa compari un concurs de la J.O cu un concurs de amatori din parcul Trivale? Am specificat in articol ca 20.000 de oameni o sa poata vedea cursa live si ca televiziunile vor avea niste conditii excelente.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.