Campionul spaniol a declarat ca se va retrage din ciclism daca va fi pedepsit in cazul de presupus dopaj cu clenbuterol. Castigator al TDF in 2007, 2009 si 2010 Alberto Contador isi va sustine nevinovatia in fata federatiei de ciclism din Spania in cursul urmatoarei saptamani.

El Pais a publicat in aceasta saptamana un raport care zguduie puternic apararea lui Contador. Acesta a declarat ca urmele de  clenbuterol au aparut in urma consumului de carne contaminata dar se pare ca Agentia Mondiala Antidoping nu a descoperit nici o urma de contaminare a macelariei sau a magazinului de unde a fost achizitionata carnea. Avocatii lui Alberto au declarat ca ïnformatiile din El Pais sunt corecte dar concluziile trase de publicatie sunt gresite”.

Cyclingnews ne informeaza ca Alberto Contador continua sa isi sustina nevinovatia, declarand acest lucru in public, la un post de televiziune spaniol. “Nu am avut niciodata indoieli pentru ca sunt sigur ca nu am facut ceva neregulamentar”

La aceasta ora spaniolul este suspendat de UCI si in cazul in care este gasit vinovat va fi suspendat pentru doi ani de zile si va pierde titlul de castigator al TDF in 2010

INFO:Clenbuterol-ul este o substanta folosita in tratarea bolilor respiratorii cum ar fi astmul si poate creste capacitatea aerobica imbunatatind fluxul de oxigen in sange. .


SHARE
Previous articleVitaminele
Next articleMineralele

7 COMMENTS

  1. Pacat , il simpatizam pe spaniol . Dar este inevitabil sa nu apara si chestii de genu mai ales cand ajungi in varf . Si chiar daca se retrage , nu a stat ciclismul si nici nu o sa stea in Contador .

  2. te cred ca asa scrie pe prospectul lui,dar stai de vorba cu un sportiv si iti spun ca practic cine il foloseste vrea sa slabeasca,are efect termogen si ajuta la greu.
    se crede ca contador si-a facut transfuzie cu sange prelevat din perioada in care facea eforturi sa slabeasca. nici ultimul idiot n-o sa ia clen in timpul competitiei.

  3. eu nu am inteles ceva. se retrage din ciclism in sensul ca nu va mai urca in viata lui pe bicicleta? sau vrea sa spuna ca nu va mai participa la competii? mie mi se pare stupid ca cineva sa nu mai pedaleze in viata lui pentru un asemenea motiv.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.