Britanica Victoria Pendleton, împreună cu Jessica Varnish au obţinut doar medalia de argint în proba de sprint pe echipe în cadrul Primei Cupe Mondiale desfăşurate la Melbourne, Australia, desfăşurată în perioada 2-4 decembie 2010.

În mod surprinzător medalia de aur a revenit ciclistelor Jinjie Gong şi Lin Junhong. Chinezoaicele fuseseră cele mai rapide şi în calificări, dar „isprava” lor a fost pusă pe seama norocului. Pendleton a explicat după cursă, faptul ca cel care îi ţinea bicicleta înainte de start i-a dat drumul prea devreme, ea dezechilibrându-se şi şusţind un efort considerabil pentru a o ajunge pe coechipiera sa. La final doar trei zecimi de secundă le-a despărţit de primul loc.

Cu toate acestea Campioana Olimpică la sprint priveşte partea pozitivă. Scopul de a strânge puncte în vederea calificări pentru Olimpiada din 2012 de la Londra a fost atins. Victoria Pendleton şi-a lădat şi colega, pe Jessica Varnish, care „a făcut progrese într-un timp scurt şi încă îşi îmbunătăţeşte performanţele”.

Pe de altă parte echipa masculină britanică formată din trioul Matthew Crampton, Sir Chris Hoy şi Jason Kennya obţinut cel mai bun timp, fiind singura echipă care a coborât sub 44 de secunde, învingând echipa Noii Zeelende.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.