TransAlp Challenge este pe bună dreptate considerată cea mai provocatoare competiţie de montain-bike, anul viitor propunâd cel mai lung traseu din istoria sa de 14 ani, incluzând ediţia din 2011, precum şi 5 etape noi, cu trasee diferite faţă de anii precedenţi. Startul şi fininişul vor fi cele tradiţionale, cursa plecând de la Mittenwald, Germania, pe 16 iulie 2011 şi încheindu-se în Riva del Garda, pe teritoriu italian, pe data de 23 iulie, pe parcursul celor 8 etape traversându-se zone pitoreşti ale Alpilor de pe teritoriul Germaniei, Austriei, Eleveţiei şi Italiei.

Dacă în mod tradiţional competiţia propune un traseu de aproape 600 km, anul acesta TransAlp va însuma 670 km, dar totuşi diferenţa de nivel de 21.504 m, nu o va depăşi pe cea propusă în unele ediţii anterioare. Cu toate acestea căţărarea de la Brixen la Wuerzjoch, cu o diferenţa de nivel de 1.400 m pe distanţa de 15 km de potecă îngustă, va fi o piatră de încercare pentru participanţi.

În 2011 numărul maxim de participanţi va fi de 1.100, grupaţi în echipe de câte 2 rutieri, înscrierile începând pe data de 14 decembrie, la prânz, locurile fiind ocupate în mod tradiţional în câteva minute.

1 COMMENT

  1. Deci, cine se baga la editia 2011? 😀 Chiar ma uitam zilele trecute pe site-ul competitiei si mi se facuse o pofta de TransAlp …

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.