După un sezon 2010 plin de evenimente sportive iată că încep să fie anunțate datele la care se vor desfășura competițiile din 2011. Iron Bike Oradea a ajuns la ediția a doua și mutarea evenimentului la sfârșitul lunii iulie este cu siguranță o alegere foarte bună.

Conceptul Iron Bike Oradea provine de la o tură mtb care porneşte din Oradea, ajunge în zona Stâna de Vale şi înapoi la Oradea, în mai puţin de 24 ore parcurgând circa 250km pe cât posibil în afara şoselelor. Astfel în 2010 a fost fondat maratonul mtb extrem pe echipe Iron Bike Oradea. Participi la un astfel de concurs din pasiune pentru mtb, munte şi sport, dar nici pregătirea fizică, nervii de oţel şi spiritul de echipă nu sunt de neglijat pentru a face faţă unui traseu care reprezintă o provocare extraordinară, dar în acelaşi timp oferă o experinţă de neuitat pentru fiecare concurent.

Oricine poate participa şi poate câştiga!
Cu toate că maratoanele mtb extreme se adresează unui segment limitat al taberei numeroase a iubitorilor de mountain biking, IBO încurajeaza si susţine interesul începătorilor în practicarea acestui sport.
De aceea în 2011, alături de IBO  va fi organizat şi un maraton mtb de 135km, pe un traseu uşor, astfel încât oricine să-şi poate pune la încercare aptitudinile de maratonist.

Traseul extrem
Pentru dependenţii de adrenalină IBO vine şi în 2011 cu traseu extrem de 240km cu +4200m în ascensiune. Traseul care trece prin zonele montane cu cele mai frumoase panorame din Munţii Pădurea Craiului şi Vlădeasa, trecători ascunse şi minicanioane, străbate cursuri de apă şi sate izolate, necesită nu numai o pregătire fizică excelentă, dar şi abilităţi  tehnice avansate şi o mare forţă psihică.
Traseul, deşi porneşte de lângă Oradea, este mai montan decât s-ar părea la prima vedere.  Scopul  nu a fost creşterea la infinit a gradului de dificultate care să ducă la epuizare completă, ci alegerea unui traseu ciclabil, dar care să reprezinte o provocare adevărată şi pentru avansaţi. Traseul – deşi este o mixtură între mtb adevărat şi cicloturism – atât prin lungime cât şi prin diferenţa de nivel ridică IBO la rangul de cel mai dificil maraton mtb din România. Gradul de dificultate este amplificat de faptul că IBO este un concurs pe echipe de 2 rideri.

Pagina concursului IBO

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.