Perioada sarbatorilor de iarna ne indeamna sa ne aducem aminte de anul care a trecut, cu bine si cu rele, cu evenimente frumoase sau cu dezamagiri!

A trecut un an 2010 plin de evenimente cicliste, presarat pe alocuri cu scandaluri si lupte ale FRCT cu organizatori de concursuri. Amatorii de competitii au avut de unde sa aleaga si comunitatea a crescut.

Arges Winter Race a stat sub semnul scandalului. Federatia Romana de Ciclism a interzis sportivilor sa participe si a trimis scrisori catre institutiile din Arges, incercand sa opreasca concursul. Micu Viorel, organizatorul concursului, a rezistat presiunilor si AWR a fost un eveniment de pomina de care multa lume isi aduce aminte cu placere.

Adevarata nebunie a inceput insa in luna Mai cu Prima Evadare. Cine se gandea acum cativa ani ca un concurs de ciclism va aduna la start aproape 1.300 de oameni? Dan Sardan si echipa lui au realizat aceasta performanta si au reusit sa se descurce onorabil, cu toate ca vremea nu a fost un aliat. Sute de concurenti au abandonat dar peste 800 de ciclisti au ajuns la sosire, multi dintre ei participand pentru prima oara la un concurs de MTB.

Ca in fiecare an a urmat o perioada “moarta” in care nu am avut evenimente cicliste. “Avalansa” a inceput in vara si in toamna. Surmont, Harghita, Tusnad, Geiger, Predeal, Saint George, Alpinsport, Muscel, au fost doar o parte din competitiile organizate in a doua jumatate a anului. 500 de participanti la Surmont Maraton, 500 de participanti la Geiger Maraton, alte cateva sute la fiecare dintre celelalte evenimente, participanti care au aratat ca interesul pentru evenimente sportive organizate a crescut foarte mult.

In ultimul weekend din Iulie a avut loc si intalnirea Ciclism.ro. Peste 300 de ciclisti au luat cu asalt zona de campare si au urcat Transfagarasanul. In jurul focului de tabara au fost povestite amintiri si au fost facute planuri de viitor.

Sfarsitul de an nu a fost unul linistit. Arges Winter Race si Cluj Winter Race au scos din casa pe cei mai curajosi si au pus la dispozitia temerarilor niste trasee frumoase.

A fost un an frumos, umbrit uneori de micile scandaluri generate de autoritati.

Ce va fi in 2011? Vor fi mai multe concursuri si vor fi mai multi participanti! Vor fi evenimente organizate prost si vor fi evenimente organizate foarte bine. Maratoanele consacrate vor fi alegerea sigura dar cu siguranta vor fi si evenimente noi care se vor alinia si vor raspunde pretentiilor participantilor.

Ciclism.ro va promova in continuare competitiile private din Romania si va va pune la dispozitiie toate informatiile necesare.

La sfarsit de an echipa Ciclcism.ro va ureaza un sincer LA MULTI ANI!


1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.