Asa se numeste a doua mare isprava a neobositului cicloturist – The Man Who Cycled The Americas. Dupa ce a terminat turul lumii, Marc Beaumont a inceput sa pregateasca ceva la fel de interesant. Anul urmator s-a hotarat sa faca o calatorie prin cele doua continente Americane.

Pentru a face tura mare palpitanta, a combinat alpinismul cu cicloturismul. Astfel tura a inceput cu escaladarea celui mai inalt munte din Alaska, si anume varful McKinley de 6198m. Dupa aceasta cucerire a inceput tura ciclista din nordul Alaskai, de la Anchorage, in iunie 2009. Planul lui era sa strabata Americile din cel mai nordic punct pana in cel mai sudic.

Si in aceasta tura a folosit aceeasi bicicleta ca in turul lumii. De asemenea a avut camera de filmat cu el, intentionand sa imortalizeze cele mai interesante scene pentru un viitor film. Nu au lipsit bagajele, echipamentul de camping si uneltele. Marc  a vrut sa faca totul singur fara suport sau ajutor din afara. Pentru aceasta s-a pregatit intens atat fizic cat si psihic. O intreaga echipa de antrenori, medici, nutritionisti au stat la dispozitia lui si l-au ajutat la toate.

In total Marc a pedalat 21.050km. Sosirea a avut loc in cel mai sudic punct al Argentinei, la Usuaia, la data de 18 februarie 2010. La finalul calatoriei Marc a mai dat o proba de alpinism. A urcat varful Aconcagua de 6962m. Durata totala a acestei aventuri a fost de 268 zile, incluzand si escaladarile celor doua varfuri. Marc a fost nevoit sa triseze putin pe traseu. Datorita problemelor politice din Columbia, a preferat sa evite acesta tara, ocolind-o cu vaporul. Desi s-a confruntat adesea cu setea si cu foamea, cu durerile si cu oboseala, cu probleme tehnice si de sanatate, acest adevarat invingator si-a urmarit scopul cu indarjire si nu s-a lasat invins.

La intoacere BBC a facut un nou film, in trei parti numit ”The Man Who Cycled The Americas”. Marc Beaumont lucreaza si la o carte in care povesteste aventurile sale Americane. Marc Beaumont este tanar, are doar 27 de ani, si deja a uimit planeta cu expeditiile sale. Oare ce mai planuieste pentru viitor?

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.