Coechipieri în perioada 2002-2004 la echipa U.S. Postal Service şi mai apoi „rivali” din mai 2010 din cauza acuzaţiilor de dopaj, Lance Armstrong şi Floyd Landis au anunţat săptămâna trecută retragerea din competiţiile internaţionale, respectiv renunţarea la ciclism.

Lance Armstrong s-a retras oficial din competiţiile internaţionale la încheierea Santos Tour Down Under, competiţie organizată săptămâna trecută în Australia, unde deţinătorului recordului de victorii în Turul Franţei s-a clasat pe locul 67 la general. Anunţul vine după reapariţia acuzaţiilor de dopaj, care nu l-au ocolit pe texan după reintoarcerea sa în activitarea profesionistă. Lance se retrage împăcat „Plec ştiind că am dat totul şi nu este nevoie să mi se ofere vreo plachetă sau să mi se ridice vreo statuie. Am câştigat de şapte ori Turul Franţei şi cred că am schimbat modul în care era privit acest sport . Am revoluţionat modul de antrenament, forţa mentală într-o echipă, modul de pregătire a curselor, modul de a vinde acest sport şi de a-l povesti lumii întregi.”

Floyd Landis şi-a anunţat retragerea din circuitul profesionist la canalul ESPN „Se fac cinci ani de când încerc să revin, fără succes. Asta mi-a cauzat mult stres şi nu mai merită. Nu mă voi mai alinia la startul niciunei curse şi nu voi mai încerca să trec o linie de sosire în faţa altora. Gata, s-a terminat”.

Depistat pozitiv în Turul Frantei din 2006, când a pierdut la masa verde victoria obţinută la Paris, Landis a negat multă vreme faptul că s-a dopat şi a dus o lungă bătălie juridică pentru a-şi recupera victoria. Dar în mai 2010, americanul a început să facă mărturisiri, „denunţând” circa 15 persoane, printre care şi pe fostul său coechipier de la US Postal, Lance Armstrong. Landis revenise în ciclismul profesionist în 2009, dar din mai 2010, nu mai avea echipă licenţiată evoluând la echipa de amatori, Bahati Foundation. Fostul rutier, acum în vârstă de 35 de ani, s-a declarat pesimist în ceea ce priveste sportul cu pedale „Sunt mai mult decât sigur că acest sport nu poate fi vindecat, dar nu este nici treaba mea, nici lupta mea”.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.