Cursa pe velodrom de Şase Zile de la Berlin a ajuns la cea de-a 100-a ediţie, iar norocoşii câştigători au fost germanii Robert Bartko şi Roger Kluge. Pe parcursul celor şase zile, din 27 ianuarie până în noaptea din 1 spre 2 februarie, cei doi au acumulat în clasamentul final 315 puncte, devansâdu-i pe australienii Leigh Howard şi Cameron Meyer – campionii mondiali en-titre în proba americană, care au “strâns” doar 208 puncte.

Cei doi nu sunt la prima victorie în acestă formaţie, duo-ul Bartko – Kluge impunându-se la Amsterdam în 2009 şi 2010. De-altfel Robert Bartko este dublu campion olimpic pe velodrom în 2000 şi este pentru a treia oară când câştigă această cursă. Germanul este printre veteranii acestui tip de cursă, având în palmares 50 de paticipări, dintre care în 14 a şi ieşit învingător.

Locul al treilea, în cursa de la Berlin, oraşul care a organizat pentru prima cursă de acest tip în 1909, a revenit danezilor Alex Rasmussen şi Michael Markov, care au fost devansaţi cu un tur.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.