După ce conaţionala sa Ellen Van Dijk câştiga Turul Qatar la feminin, Lars Boom (Rabobank) s-a impus în prologul care a deschis cursa masculină. Startul turului a avut loc la Cultural Village, a 10 ediţie a bătăliei spinterilor pornind la drum cu un prolog scurt, de 2 kilometri.

Olandezul, cunoscut mai mult din cursele de ciclo-cross, a fost cu 4 secunde mai rapid decât eleveţianul Fabian Cancellara (Leopard Trek), al treilea timp fiind cel al lui Tom Veelers (Skil – Shimano), care a încheiat cursa cu 5 secunde întârziere faţă de Boom. Topul cinci a fost completat de rutieri de la echipa Sky Procycling . spaniolul Juan Antonio Flecha Giannoni şi britanicul Alex Dowsett.

Tom Boonen (Quickstep Cycling Team), cel care câştiga Turul Qatar de 3 ori şi având 17 etape câştigate la activ în această competiţie, a fost cel mai bine clasat spinter, belgianul încheind cursa pe locul 7, în timp ce Mark Cavendish (HTC-Highroad) a piedut timp preţios din cauza unei căzături, încheind ultimul prologul, cu o întârziere de 1’13”.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.