Mark Renshaw a câştigat Turul Qatarului 2011

Mark Renshaw (HTC-Highroad), cunoscut ca locotenent al lui Mark Cavendish s-a impus la capătul celor cinci etape ale Turului Qatar, lăsând compatriotului său Heinrich Hausler (Garmin-Cervelo) locul secund la general. Australianul a preluat tricoul de lider de pe umerii lui Hausler în penultima etapă, pe care a câştigat-o în faţa lui Daniele Bennati (Leopard Trek) şi Tom Boonen (Quick Step).

În mod surprinzător ultima etapă a revenit tânărului Andrea Guardini (Farnese Vini-Neri Sottoli), italianul continuând un debut de sezon bun, după ce în Turul Langkawi se impusese în trei etape. Guardini a lansat sprintul cu 300 de metri înainte de linia de sosire şi a accelerat la 100 de metri de finish întrecându-l pe Francesco Chicchi (Quickstep Cycling Team), care ieşise pe partea opusă a şoselei şi Theo Bos (Rabobank Cycling Team ).

Mark Renshaw (HTC-Highroad) a încheiat în siguranţă etapa, în pluton, păstrându-şi tricoul galben. Pe locul doi la finalul competiţiei s-a clasat Heinrich Hausler (Garmin-Cervelo) la opt secunde distaţă, iar pe a treia treaptă a podiumului a urcat italianul Daniele Bennati (Leopard Trek).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.