Duminică s-au încheiat două competiţii desfăşurate pe două continente, Turul Omanului şi Volta ao Algarve, organizate în peninsula arabică, respectiv Portugalia. Dacă la finalul celor şase etape ale Turului Omanului s-a impus Robert Gesink (Rabobank), turul ce a prilejuit revenirea lui Contdor a revenit germanului Tony Martin (HTC-Highroad ).

Organizat pentru a doua oară, Turul Omanului a pregătit un traseu mai valonat decât de curând încheiatul Tur al Qatarului, rutierilor fiindu-le pregătiţi 680,5 km. Theo Bos (Rabobank) a reuşit să treacă primul linia de sosire a primelor trei etape, dar tricoul roşu va fi smuls de pe umerii tasmaniamului de 24 de ani de Robert Gesink (Rabobank) după ce a câştigat etapa a patra cu final în căţărare (Sultan Qaboos University – Jabal al Akhdhar (Green Mountain), 157 km). Olandezul a făcut parte dintr-o evadare ce s-a format cu 5,8 km înaintea căţărării finale de pe Green Mountain, ajugând în vârf cu 47 de secunde avans faţă de Edvald Boasson Hagen (Team Sky). Împunându-se şi în contra timpul individual în lungime de 18,5 km de la Al Jissah, Gesink şi-a consolidat poziţia de lider, încheind competiţia arabă la o distanţă de 1’13” de Edvald Boasson Hagen (Sky Procycling) şi 1’19” de italianul Giovanni Visconti (Farnese Vini – Neri Sottoli). Ultima etapă (Qurayyat – Mattrah Seafront, 157km) a revenit britaniclui Mark Cavendish (HTC-Highroad).

Turul Algarve a fost câştigat Tony Martin de la HTC-Highroad, germanul instalându-se în fruntea ierarhiei generale chiar în ultima etapă, un contra timp individual între Lagoa şi Portimão , pe lungimea de 17,2 km. Martin a fost cel mai rapid, depăşindu-l cu 5 secunde pe Lieuwe Westra (Vacansoleil) şi preluând tricoul de lider de la britanicul Stephen Cummings (Sky Procycling) care l-a purtat de-a lungul a două etape – etapa a treia pe care a şi câştigat-o (Tavira – Malhao (Loule) 196km) şi manşa a patra, câştigată de André Greipel (Omega Pharma-Lotto). Cummings la rândul lui preluase tricoul roşu de la Philippe Gilbert (Omega Pharma – Lotto), învingătorul din prima etapă, când francezul a evadat din pluton în ultimii kilometri ai manşei dintre Estadio Algarve şi Albufeira (157,5 km). Gilbert va rămâne în fruntea clasamentului general şi după etapa a doua, 186,5 km între Lagoa şi Lagos, la capătul cărora John Degenkolb (HTC-Highroad) a trecut primul linia de sosire.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.