Dupa cateva saptamani de munca am finalizat noua pagina a ciclism.ro, cu ajutorul careia o sa aflati datele tuturor competitiilor private din Romania.

Calendarul are la baza doar competitiile confirmate oficial de organizatori, prin mail trimis in atentia Ciclism.ro si poate fi gasit la adresa http://ciclism.ro/concursuri

Si in acest calendar o sa gasiti competitiile recomandate de site-ul nostru, competitii la care puteti participa avand certitudinea unei organizari de calitate.

Cu trei luni inainte de startul unui eveniment va fi deschis si topicul de discutii de pe forumul ciclism.ro. Pe topicul dedicat o sa primiti raspunsuri de la organizator si o sa puteti prezenta dupa concurs impresiile voastre.

Va uram succes in noul sezon competitional 2011

Echipa Ciclism.ro

14 COMMENTS

 1. Minunat..
  Asta e o veste mare, competitiile mountainbike migreaza spre est..

  Urmeaza Tulcea zone

  mult succes galatenilor

 2. Am asteptat cu sufletul la gura acest calendar, dar sunt dezamagit deoarece nu este nici o competitie de sosea. Oare ciclism.ro inseamna doar MTB? Sau ciclism de sosea inseamna doar Turul Frantei si marile tururi in materie de stiri pe care le citim pe internet? Am avut o speranta in suflet cu acest calendar competitional dar se pare ca in Romania ciclismul de sosea moare incet dar sigur. In Federatie nu mai poti sa crezi nimic, ar mai fi ramas doar competitiile private, care si acestea au disparut. Pacat! Mare pacat!

 3. Din pacate concursurile de sosea pentru amatori sunt aproape inexistente si noi nu publicam competitiile organizate de FRCT.

 4. referitor la competitiile de sosea
  recent m am intors din Spania unde am stat cateva zile intr-un orasel de doar 4 000 locuitori de langa Malaga
  acolo o data la 2 spatamani se organizeaza o competie de ciclism de sosea in jur si prin localitate unde participa vreo 40 – 50 de localnici , incepand inca din ianuarie

  asa ca sa vedeti la ce nivel sunt ei in comparatie cu noi !!!

 5. Pai, domnu Ovidiu, poate incercati sa faceti ceva si pentru concursurile de sosea pentru a deveni existente, la fel cum ati contribuit la popularizarea MTB-ului. Pe langa dificultatile organizatorice suplimentare pe care le presupune o cursa de sosea, constat si o lipsa de interes din partea organizatorilor si a participantilor poate, tot mai acaparati de MTB.

 6. Cristi, nu trebuie sa ma iei cu domnu’. Nu sunt chiar asa batran:)

  Concursurile de sosea sunt foarte frumoase dar si foarte greu de organizat. Este aproape imposibil sa organizezi asa ceva fara sa colaborezi cu Federatia Romana de Ciclism.

 7. Acum am vazut si eu calendarul, la fel am fost dezamagit sa vad ca nu este nici o competitie de sosea. Nu ne ramane decat celor care preferam mai mult soseaua sa ne organizam singuri iesirile pe sosea desi intr-un concurs pentru amatori sau profesionisti e mult mai interesant. Multa sanatate!

 8. Sunt pertinente unele pareri despre lipsa de preocupare a Federatiei de ciclism ,daca o mai exista?In tara noastra au degenerat multe sporturi printre care si ciclismul.Acest lucru nu este intimplator atita timp cit nu exista preocupare pentru acest domeniu,nu sunt create conditii pentru ciclism.Salile de sport nu au nimic cu ciclismul,dar sa-u papat niste bani prin construirea acestor ,viitoare depozite de haine ,sau mai stiu eu ce.Neproductive investitii despre care prea putin presa s-a preocupat.
  Totusi se vad pe soselele oraselor tot mai multi tineri,si nu numai pe biciclete in conditiile in care autoritatile locale nu sunt preocupate sa asigure securitatea acestora prin amenajarea unor piste pentru biciclisti.Cu o capitala si poate inca doua orase care au sa jicem o pista speciala ,in rest nimic.Cu nimic nu poti intra in competitiile cicliste.Calendarele competitionale se organizeaza pe o baza de sportivi ,cluburi,un tur ciclist e frumos sa aibe mai mult de ,minim 250 de participanti,soselele sa nu mai vorbim.Si multe cele.De ce nu vedem ciclisti romani in marele tururi europene?????

 9. Saluare tuturor,ma numest Tudor si sunt din orasul mangalia,as dori sa stiu cand are loc competititii de ciclism ca vreau sa particip,ma simt in stare si vreau sa vad cat de tare sunt…va rog eu mult,spuneti si mie o competieti ce sa ai ba loc in apropierea orasului sau in ct-a,undeva…

 10. Sa nu uitam de concursul MTB din micutul orasel Bicaz de pe 18 sept.2011 unde e o tura frumoasa de 40 de km.jumatate asfalt jumatate forestier ,in trseu complet o coborare destul de tehnica ca si tot traseul dealtfel intr-un cadru natural deosebit un aer cu aroma de cetina ce te indeamna parca la pedalat in forta pe coborarea spre Izvorul alb.Este abia prima editie si merita sa va bucurati de ea cu siguranta veti reveni.

 11. da din pacate ciclismul de sosea nu prea se practica la concursurile din Romania… (oare pt. 90% din soselele sunt praf si sunt numai bune de mtb? ) :))

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.