„Străzile albe” din zona deluroasă din sudul Sienei, Italia, a devenit rapid o cursă renumită, a cărei dată a fost fixată pentru week-end-ul dinaintea cursei Tirreno-Adriatico. Ediţia a cincea de anul acesta a revenit belgianului Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto), care i-a păcălit pe străzile din Siena pe Alessandro Ballan (BMC Racing Team) şi Damiano Cunego (Lampre), ajungând primul în Piazza del Campo.

Montepaschi Eroica Strade Bianche îşi datorează faina alternanţei şoselelor din zona Toscanei cu porţiunile de drum neasfaltat, acele „străzi albe”, care au însumat anul acesta 60 de kilometri, din cei 190 de kilometri parcurşi între Gaiole in Chianti şi Piazza del Campo din Siena.

Andy Schleck (Leopard Trek) a fost printre cei mai agresivi rutieri care au ajuns la primul tronson alb, aflat la kilometrul 35 al traseului, dar o pană i-a luat avantul, prima evadare formată din 12 rutieri formându-se la kilometrul 43. Grupul s-a fragmementat pe parcurs, în faţă rămânând doar Van Avermaet (OmegaPharma-Lotto) şi Stuart O’Grady (Leopard-Trek), care au fost readuşi în pluton cu 12 kilometri încă de parcurs. 20 de rutieri s-au detaşat în faţă, dar miniplutonul se va farămiţa pe o porţiune în panţă în ultimul kilometru. Calculându-şi bine paşii Gilbert i-a întrecut pe Ballan şi Cunego după 4h44’26” de cursă.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.