Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat suspendarea pe doi ani a ciclistului italian Franco Pellizotti, descoperit cu valori anormale în paşaportul biologic. „Il Delfino” a fost în vizorul experţilor paşaportului biologic încă din luna mai 2010, italinul fiind depistat cu valori anormale în testele efectuate înaintea Turului Franţei 2009. Dar din lipsă de dovezi în octombrie acuzaţiile au fost retrase. Echipa legală a lui Pellizotti a cerut o clarificare a cazului, itlianul fiind suspendat până în mai 2012.

Mai mult decât atât Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a anulat toate rezultatele din 17 mai 2009, printre ele numărându-se locul secund în Turul Italiei 2009 (competiţie pe care a încheiat-o pe locul trei, dar prin descalificarea lui Danilo Di Luca pentru dopaj, italianul a uract pe doi), etapele câştigate şi titlul de cel mai bun căţărător în Turul Franţei 2010. Rutierul echipei Liquigas-Bianchi a primit şi o amendă de 115.000 de euro.

Împreună cu Pellizotti un alt rutier italian, Pietro Caucchioli, de-altfel unul dintre primii rutieri suspendaţi în baza parametrilor din paşaportul biologic, a primit o suspendare de doi ani.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.