Putem spune că etapa a treia a cursei Paris Nisa 2011 a fost a tasmanianului Matt Goss (HTC-Highroad), pe care rutierul în vârstă de 24 de ani nu numai că a câştigat-o dar a şi preluat tricoul de lider. Într-un final haotic Goss i-a învins la sprint pe Heinrich Haussler (Garmin-Cervelo) şi Denis Galimzyanov (Katusha).

Evadarea zilei s-a format rapid conţinându-i pe Cédric Pineau (FDJ), iniţiatorul atacului, Blel Kadri (Ag2r-La Mondiale), Jussi Veikkanen (Omega Pharma-Lotto), Cyril Gautier (Europcar) şi Romain Hardy (Bretagne-Schuller). Cvintetul a fost urmărit îndeaproape de echipa liderului de atunci Thomas De Gendt de la Vacansoleil-DCM, evadarea fiind anihilată după căţărarea de categoria a 2-a Côte de Bécoup.

La 300 de metri de linia de sosire Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) a căzut antrenând şi alţi ciclişti. Goss a reuşit să evite ambuscada încheind primul etapa dintre Cosne-Cours-sur-Loire şi Nuits-Saint-Georges (202 km) şi a preluat şefia clasamentului general. Thomas De Gendt este la două secunde în spatele liderului, Haussler (Garmin-Cervelo) coborând pe trei la şase secunde de Goss.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.